Венеціанська комісія похвалила керівництво України

Поділитися:

Венеціанська комісія опублікувала висновок, в якому позитивно оцінила законопроект ініційований президентом Володимиром Зеленським. Так, підписаний президентом закон повертає кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.

Відомо, що законопроект Зеленського комісія проаналізувала на прохання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова. Президент вніс цей проект після рішення Конституційного Суду, який в жовтні 2020 року визнав статтю 366-1 Кримінального кодексу неконституційною.

Фахівці впевнені, що ініціатива Зеленського відповідає рішенню Конституційного Суду, який обгрунтовував скасування статті 366-1, зокрема, непропорційністю покарання щодо злочину: висновок тепер пропонується тільки в крайніх випадках, тоді як в цілому мова йде про штрафи.

Слід зазначити, що законопроект відповідає міжнародним зобов’язанням України, які передбачають наявність системи декларування майна політиків і держслужбовців і відповідну систему контролю за її достовірністю.

Нагадаємо, що Верховна Рада прийняла за основу президентський законопроект №4651 про посилення відповідальності за недостовірну інформацію в деклараціях чиновників про майно і доходи аж до позбавлення волі на два роки.

Раніше повідомлялося, що Держсекретар США Ентоні Блінкен, який прибув з візитом в Україну, і президент України Володимир Зеленський провели прес-конференцію за підсумками двосторонньої зустрічі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу