Великі європейські компанії анонсують звільнення співробітників

Поділитися:

Таким чином компанії намагаються зменшити збитки через кризу. Так, британська нафтогазова компанія British Petroleum, яка також зіткнулася з зменшенням доходів і зниженням попиту на нафту в умовах пандемії, анонсувала скорочення 10 тис. робочих місць до кінця року.

Головний виконавчий директора компанії Бернард Луні пояснює це тим, що на сьогодні компанія витрачає набагато більше, ніж заробляє. Йдеться про мільйони доларів на день. “В результаті, наш чистий борг виріс в першому кварталі на 6 млрд доларів”, – повідомив він.

Він звернувся до співробітників, пояснивши, що на управління компанією потрібно 22 млрд доларів на рік, з яких близько 8 млрд – це витрати на персонал. Скорочення допоможе зміцнити фінанси компанії і створити економну, швидко розвивається, більш конкурентоспроможну компанію для решти працівників, сказав директор.

Також він уточнив, що підвищення зарплат для керівників вищої ланки до березня 2021 роки не передбачено.

Знаменита автопромислова компанія Японії “Nissan” також змушена піти на скорочення  робочого штату через збитки. Про це свідчить звіт компанії, представлений в кінці травня.

А ось віце-президент американської компанії “Amazon” Тім Брей прийняв рішення звільнитися з компанії, протестуючи тим самим проти рішення керівництва звільнити частину співробітників складів, що вимагають для себе кращих умов роботи на момент пандемії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу