«Великі компанії під час кризи знаходяться в гірших умовах, ніж маленькі» – експерт

Поділитися:

За різними оцінками, збитки авіакомпаній від наслідків коронавируса в першому кварталі склали 10-15 млрд гривень.

«Кожного місяця простою авіакомпанії обходився в $ 14,5 млн. Обов’язкових витрат, що і сформувало $ 60 млн. Збитку за період зупинки діяльності компанії» – заявили офіційно в авікомпанії МАУ.

«Основні збитки авіакомпаній складаються з того, що всі авіакомпанії втратили операційні доходи, при цьому всі авіакомпанії несуть операційні витрати. Це стосується лізингу літаків, забезпечення змісту самих компаній і виплати заробітної плати співробітникам. І, власне, через відсутність доходів, наприклад, авіакомпанія МАУ, згідно з опублікованою ними інформації, витрачають на підтримку компанії 14 млн доларів на місяць, а спочатку карантину вони вже витратили 60 млн доларів. Але при цьому вони не отримали доходів через кризу коронавируса », – говорить експерт авіагалузі Кирило Новіков.

Компанія МАУ скаржиться на збитки, а ось більш дрібна компанія – «Мотор-Січ» відзвітувала про збільшення прибутку з 430 млн. гривень до 600 млн. гривень в цьому році.

«Великі компанії під час кризи знаходиться в гірших умовах. У них більше операційних витрат і більше витрат на згортання великої кількості авіарейсів. Якщо ми говоримо про невеликі компанії, яких в Україні кілька і які мають кілька літаків – вони можуть при припинення рейсів скоротити операційні витрати. Якщо ми говоримо про звільнення персоналу, то за прогнозами Всесвітньої асоціації авіатранспорту, на території України в авіаційній галузі та галузях пов’язаних з нею буде скорочено близько 10000 робочих місць. Якщо врахувати що одне робоче місце в авіаційній галузі пов’язано з чотирма робочими місцями в інших галузях то загальні втрати робочої сили складуть більше 20.000 чоловік », – зазначає Новіков.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ