Великі держкомпанії України подали звіти про свою роботу

Поділитися:

Фінансові результати за 9 місяців 2021 року представили найбільші державні компанії України, які були обрані урядом для реформи корпоративного управління, з’ясували журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Про це йдеться у дослідженні проекту Марліна.

Так, 10 компаній з 15 відзвітували про прибуток у розмірі 11 мільярдів 200 мільйонів. Найбільші доходи отримали «Укргідроенерго» – 9 мільярдів гривень та «Оператор газотранспортної системи України» – майже 6 мільярдів.

Прибутки Енергоатому склали 2,5 мільярда, Адміністрації морських портів – півтора мільярда та Укроборонпром – 800 мільйонів гривень.

Окремо йдеться про фінансові результати Нафтогазу. Компанія звітувала про прибуток майже 10 мільярдів гривень. А також про збитки – у розмірі 4,5 мільярди.

Серед збиткових підприємств виявилися також “Укренерго” – з мінусом майже 3 мільярди гривень, “Укрзалізниця” отримала півмільярда збитків, Держпродзернокорпорація – 328 мільйонів, Автомобільні дороги України – 118 мільйонів та “Украерорух” – 77,5 мільйонів.

Транспортні компанії пояснили свою шкоду впливом коронавірусних обмежень, зернова корпорація заявила про проблеми з китайським контрагентом, а “Укренерго” зниження доходів пояснили спеціальними обов’язками перед “зеленою енергетикою”.

Раніше ми писали про те, які галузі зазнають колосальних збитків через високі ціни на газ.

Також ми повідомляли докладніше про збитки Укрзалізниці.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу