Велика кільцева дорога в Києві коштуватиме бюджету дорожче, ніж у ЄС

Поділитися:

Викрадення коштів на будівництві доріг не припиняється, з’ясував «Перший Діловий» телеканал.

Цього разу йдеться про реконструкцію першої ділянки Великої кільцевої дороги навколо Києва завдовжки 18 кілометрів. Журналісти дізналися, що її будівництво обходиться столичній владі дорожче, ніж це було б у США, Канаді, Німеччині чи Китаї.

Як відомо, очікувана вартість робіт – 5,5 мільярда гривень. Тобто 1 кілометр коштує 300 мільйонів гривень. Це рекордно висока сума для України – стверджують експерти. Адже ще рік тому у самому Укравтодорі говорили, що середня ціна будівництва нових доріг в Україні – 170 мільйонів.

Більше того, громадськість не має жодної можливості перевірити, що відбувається на тендері з Великої кільцевої. Оскільки торги часто проходять закритими, а їхні організатори взагалі дозволяють собі в ручному режимі викидати з аукціонів будь-кого.

І найгірше, кажуть експерти, що в Укравтодорі не переймаються тим, що західні партнери вимагають усунути корупціогенні ризики під час проведення тендерів. Вони продовжують тримати на керівних посадах, причетних до раніше фальсифікованих тендерів менеджерів та керівників.

Раніше ми писали, що Антимонопольний комітет надав «Укравтодору» та його регіональним підрозділам обов’язкові для розгляду рекомендації щодо необхідності усунення дискримінаційних вимог у тендерній документації до учасників закупівель послуг з ремонту доріг.

Також ми повідомляли, що ВАКС продовжив розслідування за витрати в «Укравтодорі».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу