Валютні кредити стануть гривневими

Поділитися:

В Україні набув чинності закон, який передбачає реструктуризацію валютних позик. Як повідомляє Офіс президента, доларові борги позичальників будуть перераховані на гривневі, які віддавати можна буде упродовж 10 років. Тепер громадяни, які були не в змозі розрахуватися за валютними кредитами у 2008-му та 2014-му році через девальвацію гривні, зможуть це зробити.

Протягом двох місяців банки повинні провести реструктуризацію заборгованості та надати позичальникам документи. Днем реструктуризації боргу вважатиметься день отримання громадянином пакету документів із фінустанови.

Закон поширюється на всі споживчі кредити і кредити придбання житла. Реструктуризація доступна всім, хто станом на 1.01.2014 року не мав протермінованого боргу або ж погасив його до дня реструктуризації.

Відомо, що конвертація буде здійснена за середнім значенням між курсом національної валюти, установленим НБУ на день реструктуризації, та курсом на дату видачі кредиту.

Небхідно погасити тіло кредиту та нараховані відсотки, тоді як штрафи, пені – будуть пробачені. Також списані суми виводитимуть з-під оподаткування, щоб вони не вважалися доходами боржників.

Відсотки за такими кредитами платитимуть за ринковою ставкою у гривні за формулою: український індекс депозитних ставок у нацвалюті за 12-місячними депозитами плюс 1 відсоток.

Раніше ми писали, що Комітет парламенту з питань фінансів, податкової та митної політики нарешті підтримав законопроект під номером 4475 про реструктуризацію валютних іпотечних кредитів.

Також ми писали й про те, що процес кредитування економіки в нашій країні зупинився.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу