ВАКС може покарати адвокатів глави VAB Банку

Поділитися:

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду просить покарати 8 адвокатів ексголови VAB Банку Дениса Мальцева. Вони регулярно пропускають засідання і зривають судові розгляди. Про це повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Торік Вищий антикорупційний суд відмовив антикорупційним органам у заочному арешті Мальцева. Офіційна причина – під час звернення до суду із проханням в заочному арешті діяла постанова прокурора САП про зупинення слідства у зв’язку із розшуком підозрюваного.

Не погодившись з таким рішенням, прокурор САП подав апеляційну скаргу. Тож ще з минулого липня триває розгляд цієї скарги й постійно відкладається через неявки сторін.

На черговому засіданні судді визнали причини неявки 8 адвокатів неповажними. Відтепер юристів притягнуть до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, власником VAB Банку є одіозний олігарх Олег Бахматюк. Його та Мальцева підозрюють у розкраданні стабілізаційного кредиту, виданого Нацбанком.

Раніше в своєму великому інтерв’ю виданню «Гордон» і його засновнику Бахматюк повідомив, що винним в своїх невдачах вважає не кого-небудь, а п’ятого президента України Петра Порошенка.

Зокрема, за словами Бахматюка, рішення про ліквідацію банків приймалися саме в кабінеті у президента в присутності Валерії Гонтаревої.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу