В ЄС знижується промислове виробництво

Поділитися:

В Євросоюзі несподівано знизився обсяг промислового виробництва. Так, за станом на вересень виробничі обсяги стали менше на 0,4% в порівнянні з попереднім місяцем. Про це свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу (Eurostat).

Відомо, що виробництво товарів тривалого користування скоротилося вперше з квітня. Це стало черговим сигналом уповільнення темпів відновлення економіки Європейського союзу, яка виявилася в серйозній кризі через пандемію коронавірусу.

Слід зазначити, що експерти прогнозували зростання промвиробництва у вересні на 0,7% в порівнянні з попереднім місяцем.

Однак, випуск товарів тривалого користування, таких як телевізори і пральні машини, зменшився на 5,3%. У травні виробництво таких товарів злетіло на 53%, в червні – майже на 22%, після чого темпи зростання почали сповільнюватися. Зниження виробництва у вересні показує, що посткарантинний споживчий бум згасає.

При цьому, виробництво споживчих товарів не тривалого користування в позаминулому місяці збільшилася на 2,1%, засобів виробництва – на 0,6%, проміжних товарів – на 0,5%. Вироблення електроенергії зменшилася на 1%.

Нагадаємо, що за всі минулі місяці поточного року, включаючи вересень, в нашій країні на 6,2 відсотка менше використовували металопрокату, ніж за ті ж дев’ять місяців минулого року.

Одночасно Україна продовжує закуповувати металопрокат за кордоном. 27, 1 відсоток ринку в Україні по металопрокату припадає саме на імпорт, наша країна в середньому купує за кордоном 894 тисячі 600 тонн металопрокату щороку.

Раніше повідомлялося, що за даними Державної служби статистики України, промислове виробництво в країні знизилося на 7% за перші 9 місяців 2020 року порівняно з аналогічним періодом 2019 року.

Відомо, що в січні-вересні 2020 року, в порівнянні з січнем-вереснем 2019 року, промислове виробництво в Україні скоротилося на 7%.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу