В ЄС усунули ряд банків від облігаційної програми

Поділитися:

Низку великих світових банків не допустили до участі у новій масштабній програмі випуску боргових зобов’язань. Таке рішення Європейського союзу. Там цей крок пояснили недавніми випадками, коли регулятори карали їх за формування картелів на ринках облігацій та валюти.

У ЄС зазначили, що йдеться про такі фінустанови: Barclays Plc, Bank of America Corp., Citigroup Inc., Credit Agricole SA, JPMorgan Chase&Co, Nomura Holdings Inc. та UniCredit SpA.

Єврокомісія оцінює, чи врахували первинні дилери, яких визнано винними у порушенні антимонопольних норм, заходи, щоб припинити таку практику. До вжиття відповідних заходів – їм не пропонуватимуть долучатися до торгів за окремими синдикованими операціями.

У Євросоюзі вже почали розміщувати облігації для фінансування бюджетних витрат, які спрямують на допомогу з відновлення економік держав-членів після пандемії. За першою загальноєвропейською борговою програмою очікують залучити майже один трильйон доларів. Звичайні облігації випустять від імені всіх держав-членів.

Зазначається, що організатори нинішнього розміщення – BNP Paribas SA, IDZ Bank, Danske Bank A/S,Banco Santander SA, Іntesa Sanpaolo SpA, HSBC Holdings Plc, Morgan Stanley.

Нагадаємо, що після довгих місяців локдауну Європа робить перші кроки у напрямку до нормального життя. Так, в Німеччині діють єдині обмежувальні заходи боротьби з коронавірусів, передбачені поправками до Закону про епідеміологічний захист і прийняті в кінці квітня. Але з 9 травня обмеження перестануть торкатися людей, які пройшли повну вакцинацію або перенесли Коронавірусну інфекцію.

Також ми писали, що 600 млн євро виділив Євросоюз на підтримку бізнесу в східних областях України, підрахували в представництві ЄС в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу