В ЄС створять конкурента міжнародним платіжним системам

Поділитися:

Власну платіжну систему збираються створити близько 30 найбільших європейських банків і сервісів оплати. Так, проект Європейської платіжної ініціативи отримав від своїх спонсорів понад 30 млн євро.

“Ідея полягає в тому, щоб створити європейську платіжну систему, яка зможе боротися з PayPal, Mastercard, Visa, Google і Apple”, – зазначив глава Європейської платіжної ініціативи (EPI) Йоахим Шмальцль.

Головними авторами і ініціаторами проекту стали Deutsche Financial Institution, BNP Paribas, ING, UniCredit і Santander.

Відомо, що команда EPI розпочала роботу над проектом 9 місяців тому – влітку 2020 року проект підтримав Європейський центральний банк.

“Передбачається, що до вересня цього року буде розроблений план роботи сервісу – після цього інвестори вирішать, чи готові вони інвестувати в його розвиток, що вимагає додаткового фінансування”, – говорять експерти.

Нагадаємо, що законопроект про платіжні послуги рекомендує депутатам прийняти в цілому профільний парламентський комітет. Однак, без поправки з регулювання розміру комісії інтерчейндж.

Раніше повідомлялося, що в Національному банку України анонсували нову технологію в платіжній системі з боку Нацбанку «Простір». Про це повідомляє глава відомства. За словами чиновника, незабаром «Простір» зможе скласти гідну конкуренцію таким платіжним системам, як Visa і Mastercard на території України.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ