В ЄС оновили промислову стратегію

Поділитися:

На сайті Єврокомісії з’явилася інформація про нову промислової стратегії, яка врахує нові чинники в розвитку європейської промисловості.

“Оновлена ​​промислова стратегія націлена забезпечити галузі обладнанням для проведення цифрових і” зелених “трансформацій економіки, забезпечуючи при цьому конкурентоспроможність галузей, в тому числі в контексті виходу з кризи, викликаної коронавірусом. Це вимагає нових інвестицій зараз – в людей, в технології і в нормативно-правову базу, що гарантують справедливість і ефективність “, – заявила виконавчий віце-президент Єврокомісії Маргрет Вестагер.

Відомо, що нова промислова стратегія ЄС передбачає ряд заходів з підтримки всіх учасників європейської промисловості. Так, автори документа пропонують створити інструмент надзвичайних ситуацій на єдиному ринку, який забезпечить вільне пересування товарів, людей і послуг у разі таких ситуацій.

Три ключові пріоритети стратегії – підтримання глобальної конкурентоспроможності європейської промисловості, досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року, формування цифрової трансформації ЄС.

Нагадаємо, що в прес-службі НЕК «Укренерго» заявили, що споживання електроенергії промисловими підприємствами в листопаді склало 4,12 млрд кВт-год, що всього на 0,6% менше, ніж в листопаді минулого року (4,14 млрд кВт- ч) і може свідчити про стабілізацію виробничих процесів в певних галузях.

Раніше повідомлялося, що через пандемію коронавірусу економіка Європи перебуває в рецесії. При цьому відновлення економічного фону почнеться не раніше другої половини року. Про це заявила президент Європейського центрального банку Крістін Лагард.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ