В ЄС анонсували фінансову допомогу Україні

Поділитися:

Віце-президент Європейської комісії заявив, що Україна виконала всі умови для отримання нового траншу допомоги ЄС. Тепер залишається очікувати рішення Міжнародного валютного фонду.

«Що стосується макрофінансової допомоги, то сьогодні ввечері у мене буде зустріч з прем’єром, а також міністром фінансів Марченком, і ми всі ці питання якраз обговорюємо. В принципі, ситуація така, що загалом умови макрофінансової програми Україна виконала. Зараз важливо, як розвивається ситуація з програмою Міжнародного валютного фонду, і якщо є позитивний розвиток з програмою МВФ, то можна сказати вже протягом найближчих тижнів ми зможемо виконати наступний транш макрофінансової допомоги», — сказав віце-президент Єврокомісії.

У свою чергу віце-президент Єврокомісії пообіцяв Україні фінансову та політичну підтримку з боку ЄС.

Раніше ми повідомляли, що Кабінет міністрів України розраховує отримати два транші з боку Міжнародного валютного фонду в поточному році.

Як відомо, частину цих коштів планується спрямувати в золотовалютні резерви НБУ, а решту — на стимулювання економічного розвитку країни в середній та довгостроковій перспективі.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу