В «Укрспирті» розповіли про долю проданих заводів

Поділитися:

Станом на середину грудня Фонд державного майна України провів 29 аукціонів із продажу спиртзаводів. Подробиці цього розповів виконувач обов’язків директора державного підприємства «Укрспирт».

За його словами, у тендерах зазвичай беруть участь не лише виробники алкогольних напоїв, а й аграрні компанії та виробники антисептиків.

«Звичайно, переважно купують структури, які так чи інакше пов’язані зі спиртом. Насамперед звичайно, це горілчані компанії. Купив собі спиртзавод Nemiroff, уже вклав туди близько 10 млн грн у модернізацію, збираються запустити у лютому-березні. ТОВ «Національна горілчана компанія» («Баядера») брала участь в аукціоні з продажу Косарського спиртзаводу, але програла, поступившись великому агрохолдингу з Дніпропетровської області», – розповів він.

Також він розповів про одного підозрілого інвестора, який не пов’язаний зі спиртовою діяльністю.

«І є один незрозумілий мені інвестор, фінансова група, яка не була пов’язана із виробництвом спирту. Вона хоче купити завод для модернізації, можливо, має намір вийти на експортні ринки», – додав він.

Нагадаємо, що в Україні близько 15 спиртзаводів були передані новим власникам у рамках приватизації ДП «Укрспирт». Про це повідомляє голова заводу.

За його словами, зараз інвестори заплатили одразу за 18 об’єктів ДП ​​«Укрспирт». При цьому відповідні договори вже підписано щодо 15 спиртзаводів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу