В «Укренерго» назвали частку «зеленої» енергетики на ринку

Поділитися:

В “Укренерго” повідомляють, що минулого року частка «зеленої» енергетики у структурі виробництва електроенергії збільшилася удвічі – із 3,3% до 6,8%.

Встановлена потужність вітрових та сонячних електростанцій зросла на 41% у порівнянні із попереднім роком (1,9 ГВт).

Зазначається, що найбільше підвищилась встановлена потужність СЕС. Відомо, що пік виробництва у весняно-літній період припадає на години денного зниження споживання (з 12-ї до 17-ї), що вимагає гнучких інструментів для балансування.

У компанії наголошують, що саме балансування ВДЕ, переважно СЕС, у денні години залишається основною проблемою інтеграції ВДЕ в українську енергосистему.

Відповідно до прогнозів “Укренерго”, збільшення потужностей “зеленої” енергетики триватиме і цьогоріч, зростатиме її частка у загальній структурі виробництва електроенергії.

Нагадаємо, український уряд затвердив фінансові плани державних підприємств “Енергоринок” та “Гарантований покупець” на цей рік. Відомо, що розпорядження ухвалили на сьогоднішньому засіданні без обговорення. Згідно з фінпланом “Гарантованого покупця”, у 2021 році чистий прибуток очікується у 6 млн грн. Дохід від реалізації електроенергії має становити 67 млрд 530 млн грн. Рівень капітальних інвестицій – 6,5 млн грн, також передбачені виплати на користь держави у сумі 185 млн грн.

Також ми писали, що найбільшу у світі вітряну електростанцію збудує Південна Корея. Проект є одним із компонентів так званого «Нового зеленого курсу» президента Мун Чже Іна.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу