В українців з валютними кредитами можуть почати відбирати житло

Поділитися:

В Україні був введений мораторій на стягнення застав за кредитами, взятими у валюті. Однак українцям вирішили нагадати, що термін його добігає кінця — вже у квітні 2021 року всі повернеться до початкового варіанту. У банках кажуть про те, що найправильніший шлях — це реструктуризація боргу і поступова його виплата.

В НБУ нагадують про це всім сторонам процесу — і фінансовим установам, і самим позичальникам. Також в повідомленні національного регулятора сказано, що не варто чекати до останнього, краще продумати все заздалегідь, звернутися до свого банку та отримати розв’язання проблеми, яке влаштує обидві сторони.

Умови реструктуризації можуть бути різними, причому в них може міститися і прощення частини боргу, і скасування пені або штрафів, що накопичилися за певний час.

Раніше повідомлялося, що українці беруть кредити через карантин. Пандемія коронавірусу змусила українців збільшити витрати і спустошити власні запаси коштів для того, щоб покрити базові потреби своєї сім’ї та домогосподарства. Про це свідчать дані Державної служби України.

Також ми писали, що в Мінфіні хотіли б відмовитися від кредитів МВФ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу