В українців впав попит на валюту

Поділитися:

У Національному банку повідомляють, що у перший місяць осені поточного року за операціями фізосіб співвідношення попит-пропозиція на іноземну валюту наближається до збалансованого. За словами глави Ради Нацбанку Богдана Данилишина, з початку вересня обсяг чистої купівлі населенням готівкової іноземної валюти становив 10 млн доларів, а чистого продажу у безготівковій формі – 9 млн доларів.

Він розповів, що з початку 2021 року обсяг чистого продажу валюти з боку населення, як у готівковій, так і в безготівковій формі, досяг близько 1,8 млрд доларів.

Також Данилишин повідомив про незначні валютні інтервенції Національного банку: минулого тижня, 13-17 вересня, чиста купівля іноземної валюти становила 20 млн доларів, що учетверо менше порівняно з попереднім тижнем, 6-10 вересня. При цьому, вплив операцій фінустанов з валютною пропозицією загалом минулого тижня був близьким до нейтрального, зазначив посадовець НБУ.

Раніше ми повідомляли, що регулятор активно купує валюту на міжбанку. Впродовж останнього робочого тижня з 30 серпня по 3 вересня Національний банк України купив близько 159 млн доларів.

Нагадаємо, що у серпні 2021 року обсяг купівлі населенням валюти збільшився до $ 2,63 млрд. В НБУ зазначили, що минуломісячні показники стали рекордними за час ведення відповідної статистики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу