В Україні зупиняються підприємства через ціни на енергоресурси

Поділитися:

Стало відомо, що через подорожчання енергоресурсів та відповідне зменшення постачання необхідної сировини із сусідніх країн, низка підприємств в Україні зупинять свою роботу. Зазначається, що першими під простій потрапляють металургія та харчова промисловість.

Наприклад, Дніпровський металургійний завод зачинив свої двері та припинив функціонування вже з 1 січня 2022 року. Головна причина – нерентабельність продукту. Керівництво підприємства пояснює, що існує цілий комплекс причин, чому завод довелося зупинити. Серед головних виділили невизначеність постачання вугілля з Російської Федерації, брак вагонного парку, що призводить до проблем із доставкою сировини, а також вартість енергоресурсів. «Це у комплексі полягає у собівартості продукції, що не дозволяє підприємству бути рентабельним», – заявили на підприємстві.

Назвати точні терміни простою теж поки що неможливо. Відомо, що завод закрито щонайменше на місяць, а рішення відновити його роботу буде прийнято залежно від кон’юнктури на ринку металопрокату.

Крім цього, рекордне зростання цін на газ призвело до закриття кількох процесів щодо асортиментів кондитерських виробів. А головні хлібопекарі, у свою чергу, звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням забезпечити їхні підприємства пільговим газом, щоб стабілізувати роботу виробництва.

Тим часом у Спілці молочних підприємств України заявили, що молокопереробні підприємства опинилися на межі зупинки виробничих потужностей через зростання цін на енергоносії, зокрема, на природний газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу