В Україні піднялося зростання промвиробництва

Поділитися:

Державна служба статистики констатує, що в Україні піднялося зростання промислового виробництва.

У статистичному відомстві зазначають, що у січні-листопаді поточного року зростання промвиробництва становило 1,3%, а минулого року під час аналогічного періоду фіксували падіння на 5,4%. З огляду на це, можна дійти висновку, що промислове виробництво в країні зростає, але приблизно вчетверо повільніше, ніж падало 2020 року.

У Держстаті уточнюють, що зростання у добувній промисловості та розробці кар’єрів становило 1,1%, у переробній промисловості – було на рівні 1,5%, зростання у постачанні електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря становило 0,9%.

Зокрема, у листопаді цього року обсяг промвиробництва зріс на 0,4%, якщо порівнювати з даним показником минулого року. Відтак, незначне зростання фіксують в країні вже другий місяць поспіль, додають у статвідомстві.

Нагадаємо, на думку експертів, в Україні немає жодної програми, яка би фінансово стимулювала енергоефективність у промисловості. У законі «Про енергетичну ефективність» з боку держави немає жодного фінансового стимулу впровадження енергоефективності у промисловому секторі.

Раніше ми повідомляли, що депутати хочуть локалізувати закупівлю в машинобудівної промисловості. Тоді як раніше у експертному середовищі та політикумі неодноразово критикували законодавчі ініціативи, наголошуючи, що документ, який покликаний підтримати вітчизняного виробника містить юридичні хиби, корупційні ризики і насправді суперечить принципам публічних закупівель в Україні.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ