В Україні зростають ціни на овочі та фрукти

Поділитися:

Багато покупців скаржаться, що ціни на овочі та фрукти на ринках стрімко зростають, хоча, здавалося б, сезон в самому розпалі. Експерти відзначають, що в такій ціновій політиці немає нічого дивного. Адже через дощі ягоди набирають зайву вологу і починають гнити, тому частина врожаю відразу йде в смітник.

Глава “Укрсадвинпром” Володимир Печко заявив: “Дуже сильно полуниця страждає від сірої гнилі. Ну, нестача якості. Полуниця починає гнити і десь потрапляє в козуб, скажімо так, зі здоровою полуницею потрапляє і хвора полуниця, яка в принципі може дуже сильно знизити якість “.

Через дощі постраждала і черешня, хоча ціна у неї все одно нижче, ніж у полуниці. Експерти отмечаютт, що пропало майже 90% врожаю.

Негода вплинула і на урожай абрикосів. Оптова ціна на ринку – 70 грн / кг.

Подорожчали в порівнянні з минулим роком і яблука. Ціна на них коливається від 35 до 40 грн / кг. Але країни експортери теж втратили велику кількість врожаю через пандемію, так що українські яблука займуть свою нішу на ринку.

Овочі на ринку теж стоять в два рази дорожче, ніж в минулому році. Так, огірки продають по 40 грн / кг, помідори – 80 грн / кг, а картопля – 30 грн / кг. І продавці не збираються знижувати ціни.

Нагадаємо, що в Україні впали ціни на ранні овочі: вартість моркви знизилася майже на 25%, а картопля подешевшала в ціні на 25,7%. Про це свідчать дані «east-fruit»

Раніше повідомлялося, що через несприятливі погодні умови в районах масового вирощування кісточкових культур прогнозується різке падіння врожаю ранніх сортів вітчизняної черешні, абрикоса. Тепла, але суха зима, рання суха весна викликали раннє цвітіння кісточкових. Заморозки в кінці весни – сприяли скороченню врожаю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу