В Україні зростають споживчі ціни

Поділитися:

Дев’ятого жовтня українські представники ЗМІ ознайомилися зі звітом Державної служби статистики щодо цін для споживачів та інфляції в Україні.

Із звіту видно, що протягом двох літніх місяців – липня і серпня інфляційні процеси в країні знижувалися. Однак у вересні інфляція знову потужно заявила про себе.

У вересні інфляція в Україні збільшилася на половину відсотка. Це у порівнянні з липнем і серпнем. Правда, в Держстаті відзначають, що за цілий рік інфляція все ж впала на 2,3 відсотка.

Відзначається, що споживчі ціни в Україні у вересні зросли на ту ж половину відсотка. У серпні вони знижувалися на 0,2 відсотка, в липні – на 0,6 відсотка. У червні простежувався зростання на 0,2 відсотка, в травні – на 0,3 відсотка, в квітні і травні – на 0,8процента.

Також в Держстаті зафіксували зниження ціни на деякі продукти харчування. В цілому продукти харчування в Україні за вересень 2020-го подешевшали на 0,7процента. Найбільше подешевшали фрукти – на 8,9 відсотків і овочі – на 7 відсотків. У той же час, яйця подорожчали на 7,3 відсотків.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в травні 2020 року року індекс споживчих цін в Україні досяг багаторічного мінімуму. Але вже у вересні інфляційний тренд в корені змінився – ціни потягнулися вгору.

Також до кінця 2020 року в Україні прискориться інфляція через пожвавлення споживчого попиту, вважають в уряді.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу