В Україні зростає видача сертифікатів енергоефективності

Поділитися:

У 2020 році в нашій країні видали сертифікатів енергоефективності будівель вчетверо більше, ніж у 2019 році. Про це зробили заяву в пресслужбі Держагентства з енергоефективності та енергоощадження України (Держенергоефективності).

Як розповіли в Держенергоефективності, відомство надає власникам будинків повну інформацію щодо енергоефективності конкретного будинку і як її можна підвищити. Агентство засноване на європейській практиці при використанні ресурсів. Це в підсумку дозволяє менше платити за комунальними рахунками і повернути таким чином вкладені кошти. Всього у 2020 році видали 5018 сертифікатів енергоефективності різних будівель.

Крім цього, за словами глави Держенергоефективності Костянтина Гури, з 1 грудня 2020 року оформлення сертифікатів відбувається за допомогою Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва та з присвоєнням реєстраційного номера.

Своєю чергою співробітники агентства продовжують проводити моніторинг сертифікатів. Станом на 31 грудня 2020 перевірили 164 сертифікати енергоефективності, з них тільки 56 пройшли перевірку. «Від якісної роботи енергоаудитора і дотримання чинних норм залежить правильне визначення класу енергоефективності будівлі та ефективність заходів щодо його термомодернізації», – каже Костянтин Гура.

Нагадаємо, Держенергоефективності за підсумком жовтня місяця заплатило близько 38,8 млн грн компенсацій населенню та ОСББ за так звані «теплі кредити».

Також раніше повідомлялося, що 140 тисяч об’єднань співвласників багатоквартирних будинків не уклали договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж, в результаті чого обслуговувати їх нікому, що призводить до вибухів і загибелі людей.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ