В Україні зростає попит на держоблігації

Поділитися:

На первинному ринку відзначена популярність, іншими словами попит на весь термін обігу облігацій внутрішньої державної позики.

Про це за підсумками аукціону, що пройшов тринадцятого жовтня, інформує сьогодні прес-служба фондової біржі ПФТС.

Як відзначають на біржі, чим більше був термін обігу, тим вище була максимальна ставка в заявках. Тому без відхилених заявок в цей раз не обійшлося по всім чотирьом випусків облігацій ВДП.

Так, за піврічним максимальна ставка була 10%, тому дві з чотирьох заявок Мінфін відхилив і зберіг ставки незмінними (8% річних). При цьому, відхилені заявки були невеликими, всього на 100 млн грн. Тому особливого збільшення залучень вони б не принесли, а от зростання ставки був би більшим.

Втім, відзначають на біржі, учасників більше цікавили короткострокові облігації з терміном обігу шість і дванадцять місяців. Вони отримали заявки майже на однакові суми – 2,1 млрд грн на кожну.

Приблизно так само склалося і розміщення річних інструментів. Максимальна ставка в попиті була на рівні 11%, тому за цими облігаціями була відхилена вже майже 300 млн грн попиту за номіналом в трьох заявках, а задоволено на 1,8 млрд грн.

Це, на думку експертів біржі, теж є досить пристойним результатом, так як ставка відсікання залишилася незмінною, а середньозважена збільшилася лише на 11 базових пунктів.

Нагадаємо, Міністерство фінансів України за результатами проведення розміщень облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) 23 червня 2020 року залучило до державного бюджету 6,219 млрд грн.

Також ми писали про те, що Міністерство фінансів України у вівторок, 28 квітня, розмістило облігації внутрішньої державної позики. За його підсумками відомство залучило до державного бюджету 9,831 мільярдів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу