В Україні запустять систему моніторингу викидів парникових газів

Поділитися:

Український уряд має намір запустити систему торгівлі викидами парникових газів до 2025 року. Про це повідомили в Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України.

Відомо, що під час дискусії «Європейський зелений курс і виклики декарбонізації», чиновники визначили, що найпершим завданням є запуск у 2021 році системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів.

Крім цього для правильного функціонування системи торгівлі повинні чітко володіти цифрами про реальні викиди парникових газів. На сьогоднішній день немає уніфікованих методик за розрахунками викидів парникових газів і це призводить до неточності даних.

Слід зазначити, що зараз в світі все більше спостерігаються процеси, пов’язані з наслідками зміни клімату. Вчені-кліматологи прогнозують, що ті цілі скорочення викидів, які подали країни в Паризькій хартії ведуть світ на 3-4 градуси потепління вже до кінця століття. Тому глобальне завдання всіх країн світу, переглянути свої зобов’язання в галузі охорони клімату.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України розповіли, скільки саме знадобитися часу Україні для завершення будівництва ядерного сховища в Чорнобильській АЕС і для відповідному перевезенні всіх радіоактивних відходів. Про це повідомив глава відомства в рамках свого позачергового брифінгу.

Раніше повідомлялося, що пройшло засідання Агрохімічного штабу з оперативного вирішення проблем агросектору – під головуванням заступника міністра Мінекономіки Тараса Висоцького. На засіданні його учасники обговорили новий проект закону від Мінекології про обмеження хімікатів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу