В Україні вперше пройшов аукціон з продажу бурштину

Поділитися:

Сьогодні, сімнадцятого жовтня в центрі Волині, місті Луцьку відбувся вперше в країні аукціон з продажу викопного бурштину.

Про це 17 жовтня повідомила прес-служба Волинської облради.

Як повідомляється, на аукціон було зібрано одну тонну вісімдесят чотири кілограми дорогоцінного каменю. Причому весь бурштин був здобутий не приватні особи або підприємствами, а комунальниками “Волиньприродресурсу”.

Вже сьогодні, як повідомляється, змогли реалізувати на торгах 627 кг бурштину. Весь дохід від продажу надійшов до бюджету Волинської області.

ЗМІ нагадують, що санкціонована державою видобуток бурштину на Волині бере початок лише з вересня поточного року. За словами нардепа Ігоря Палиці, ініціатора бурштинового видобутку, раніше справі заважали держава і правоохоронці.

В ході аукціону Ігор Палиця сказав наступне:

“За три роки, які нам не давали працювати, обласний бюджет втратив півмільярда гривень, за які можна було побудувати школи, дитсадки, дороги. Це два бюджети розвитку Волинської області.

Але нарешті область і все волиняни почнуть заробляти від того, що знаходиться під землею. Такий досвід має перейняти вся Україна – нафта, газ, пісок, щебінь, бурштин. Ліцензія на це повинна належати комунальним підприємствам ».

Нагадаємо, у вересні ми повідомили, що КП «Волиньприродресурс« Волинської облради почало законний видобуток бурштину на території регіону.

Також раніше ми писали про те, що Держслужба геології і надр України внесла до переліку ділянок, на яких виявлені поклади бурштину, ще 36 позицій.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ