В Україні вирішили оновити ринок газу

Поділитися:

Оновлення на ринку газу. Паливо купуватимуть на аукціонах у вигляді короткострокових стандартизованих продуктів. Таке учасникам ринку дозволили “Укртрансгаз” та “Українська енергетична біржа”, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Купувати газ на таких умовах зможуть замовники послуг зберігання, які отримали доступ до торгів в установленому біржею порядку. Платформою для операцій буде клірингова система. Її інтегрують з системами оператора газосховищ і банківськими рахунками. Формат – двосторонній зустрічний аукціон. При цьому, усі угоди проходитимуть за допомогою метчингу – методу обліку та оцінки валютного ризику.

Перед початком торгів учасники вноситимуть гарантійні внески – 3% від вартості заявки. А після торгів остаточні покупці мають внести всю вартість товару на свій рахунок.

Зазначимо, держкомпанія “Укртрансгаз” експлуатує 12 підземних сховищ газу активною ємністю близько 31 мільярд кубометрів.

Нагадаємо, на початку березня НКРЕКП ухвалила попередньо рішення про те, що з 1.05.2021 року споживачам будуть пропонувати річний пакет з фіксованим тарифом на газ.

Також ми писали, що на черговому засіданні Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунпослуг 7 квітня будуть розглянуті нові правила щодо поставок природного газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу