В Україні так і не почали легально видобувати бурштин

Поділитися:

Попри те, що на території держави вже протягом року діє дозвіл на легальний видобуток бурштину, реальний офіційний видобуток ресурсу все ще недоступний власникам ліцензій. Про це повідомляє Громадській представник “Бурпрому” у своєму коментарі для ЗМІ.

Так, фахівець заявив, що на цей час процес знаходиться на етапі підготовки необхідної документації.

Відзначимо, що з нещодавніх пір Україна в особі уряду організувала спеціальні аукціони з продажу ліцензії на видобуток бурштину з тієї чи іншої ділянки.

При цьому експерт згадав, що нині цьому процесу сильно заважають штучні перешкоди, створені нелегальними здобувачами бурштину.

“Суспільство не може приступити до будь-яких господарських робіт. Намагалися встановити паркан, однак, невідомі особи прогнали охорону, яка була найнята тимчасово, потім пошкодили, а по суті – просто зрізали паркан, після цього неможливо найняти охорону навіть з місцевих”, – прокоментував ситуацію представник ТОВ “Кністер груп”.

Нагадаємо, що в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» затримали чималу партію бурштину, який збиралися вивезти з України до Китаю. Про це повідомила пресслужба Держмитниці.

Йдеться про партію у 285 кілограмів необробленого бурштину в багажі фізичної особи, при цьому сам багаж повинен був бути відправлений як несупроводжуваний. 13 місць, задекларованих як особисті речі, хотів відправити громадянин з Києва в Китай.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу