В Україні розпочали роботу «інвестняни»

Поділитися:

Денис Шмигаль в рамках форуму UkraineInvest MAKE in UA повідомив, що протягом поточного тижня буде подано дві заявки на інвестиційні проекти. Значні інвестиції становитимуть розмір суми в 96 мільйонів доларів за новою програмою «Інвестняни».

Прем’єр-міністр України також додав, що майбутні проекти відносяться до сфер з агропереробок та виробництва мінвати як утеплювального матеріалу.

До речі, загальна сума від поданих заявок у числі 27 склала 2 мільярди доларів. Нагадаємо, нещодавно Кабінетом міністрів було ухвалено рішення пом’якшити вимоги щодо юрособ, які претендують на пільгові умови у зв’язку з реалізацією інвестпроектів. Оновлені правила діють згідно з програмою «Інвестняни».

Президент України Володимир Зеленський ще 10 лютого 2021 року підписав закон «Про державну підтримку інвестиційних проектів з великими інвестиціями в Україні», завдяки якому українські та іноземні інвестори матимуть підтримку з боку держави при загальній сумі вкладень від 20 мільйонів євро.

Раніше ми писали, що серед зацікавлених вкладників – представники бізнесу із Литви, Швейцарії, Мексики, Китаю, Туреччини, Кіпру, Польщі, Ірландії.

Також ми повідомляли про те, що в Кабміні озвучили, скільки іноземних інвестицій було зроблено лише за перше півріччя цього року. Йдеться про суму 2,83 мільярди доларів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу