В Україні рекордно зріс «тіньовий» ринок сигарет

Поділитися:

В Україні  «тіньовий» ринок сигарет досяг рекордного рівня за останні 10 років. За підрахунками експертів, лише цьогоріч державна казна недоотримала 13,2 мільярдів гривень від несплачених податків, а загалом середньорічна нелегальна торгівля тютюновими виробами – 14,4%.

Зазначається, що, починаючи з минулорічного літа нелегальна продукція зростала і через легальні канали торгівлі, частка – 67%.

Окрім того, обсяг підробленої продукції підвищився до 5%, маркованої для Duty Free чи експорту, яку нелегально продають в Україні – до 7,6%. Контрабанда знизилась до 1,7%. Більшість маркованої продукції для Duty Free або для експорту виробляють на Винниківській тютюновій фабриці – 62%. Найпоширені марки такої нелегальної продукції: Compliment – 47%, Marshall, Marvel, Urta, Jin Ling – 84%.

Лідирує контрабанда з Білорусі – 49% (Credo, Fest, Queen, NZ). Найбільше нелегальну продукцію поставляють у сім областей (62%): Одеську – 13%, Харківську – 13%, Донецьку – 10%, Дніпропетровську – 8%, Запорізьку – 6%, Хмельницьку – 6%, Львівську – 6%.

Нагадаємо, що раніше прикордонники Чернівецькій області заблокували велику партію контрабанди, яка повинна була потрапити через Україну на територію Румунії. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Також співробітники Державної фіскальної служби з 5 серпня проводили обшуки в приміщеннях великого виробника тютюнових виробів в Запорізькій і Дніпропетровській області. Зокрема, про обшуки повідомила United Tobacco.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу