В Україні пройшли перші електронні торги газом зі сховищ

Поділитися:

Перші електронні торги газом з підземних сховищ – провели в Україні. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу.

Відомо, що продавала паливо компанія Укртрансгаз – як оператор газосховищ України. Електронною платформою для торгів стала Українська енергетична біржа.

Перенесення процедури в онлайн прискорив час операцій і збільшив кількість учасників. Поки – на першому етапі електронних торгів – послуга доступна тільки для розмитненого газу. Однак найближчим часом – продавати і купувати онлайн будуть і то паливо – яке зберігається в сховищах в режимі “митний склад”.

Тоді приєднатися до торгів зможуть іноземні трейдери – які працюють саме з нерозмитненим газом.

Нагадаємо, що АТ «Укргазвидобування» відремонтує нафтові і газові свердловини за 998 млн 250 тисяч гривень. Як свідчить інформація в системі «Прозорро», п’ять відповідних договорів компанія уклала за результатами тендеру 18 березня.

Раніше повідомлялося, що видобуток нафти і газу, попри протести місцевого населення, можуть почати на Харківщині. Нещодавно приватна компанія «Укргазвидобування» виграла справу проти місцевої влади міста Мерефи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу