В Україні подешевшала цибуля

Поділитися:

В Україні майже в два рази знизилися ціни на цибулю нового врожаю.

Станом на сьогоднішній день, в південних регіонах України оптом фермерську цибулю можна купити за 2,50 гривень за кілограм. У роздріб продукт буде трохи дорожче.

В цілому, оптова вартість цибулі в три рази нижче, ніж в 2019 році. У минулому році ціна стартувала від 7,50 гривень за кілограм. Сьогодні ж, овоч набагато дешевше, ніж в Узбекистані, Казахстані та Таджикистані.

Відзначимо, що в Україні рекордно зросте ціна на овочі на тлі паводків, які зараз відзначаються на Заході України. На думку фахівців, найбільше з-за погодних лих подорожчає картопля.

Раніше ми писали, що багато покупців скаржаться на те, що ціни на фрукти та овочі на ринках швидко ростуть, хоча сезон в самому розпалі. Експерти кажуть, що в такій ціновій політиці немає нічого дивного. Адже через дощ ягоди набирають зайву вологу і починають гнити, тому частина врожаю йде прямо на смітник.

У той же час, в паризькому океанаріумі вирощують органічні овочі. Для поливу воду беруть з акваріумів, де живуть рибки. Кажуть, відходи їх життєдіяльності – хороше природне добриво.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу