В Україні почала роботу антирейдерська комісія

Поділитися:

В Україні створять антирейдерську комісію задля захисту фермерів після відкриття ринку землі. Про таку ініціативу заявили в Міністерстві аграрної політики та продовольства.

Там зазначають, що у відомстві вже є відповідний проект наказу, який вже на фінальній стадії.

Як очікується, до антирейдерської комісії при Мінагрополітики увійдуть представники цього відомства, а також Міністерства економіки та Міністерства юстиції. Вони в режимі реального часу реагуватимуть та розв’язуватимуть проблемні питання, особливо щодо колективних сільськогосподарських підприємств, які найбільше потерпають від рейдерських атак груп.

У Міністерстві також відкриють гарячу лінію для звернень фермерів щодо атак, незаконного збору урожаю, блокування сільськогосподарської діяльності, уникнення сплати податків, а також щодо штучного доведення до банкрутства підприємств.

Нагадаємо, в Україні може значно зрости в ціні вартість земельних ділянок завдяки відкриттю нового ринку землі. Про це повідомляють в уряді. Так, протягом 5-10 років після запуску ринку землі в Україні, вартість ділянок може збільшитися від 2 до 5 разів.

Як повідомлялося раніше, після 1 липня в Україні можна буде купувати, продавати та орендувати землю, адже саме з цієї дати ринок землі буде відкритий.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу