В Україні побудують найбільшу вітрову електростанцію в Європі

Поділитися:

В Україні побудують найбільшу берегову вітрову електростанцію в Європі – “Зофію”. Вітроелектростанція буде мати потужність в 750 МВт, розташована вона буде на території Якимівської і Кирилівської територіальних громад в Запорізькій області.

На порталі Запорізької ОДА вказано, що проект будівництва придбала компанія NBT ще в минулому році. Загальна сума інвестицій – 1,2 мільярда євро. При цьому реалізація проекту запланована до кінця 2022 року.

Фінансування електростанції здійснюється завдяки банку JPMorgan і залученню світових фінансових організацій.

В обласній адміністрації додали, що на даний момент готові технічні документи, і вже отримані результати про вплив на навколишнє середовище. Підписані угоди на виконання генеральних підрядних робіт з китайською компанією СЕТ. Зараз вже проводяться роботи по коректуванню проектних та дозвільних документів, в зв’язку зі зміною постачальників вітрогенераторів і збільшення їх потужності.

Раніше ми писали, що Україна отримала 300 мільйонів євро для покращення власної енергоефективності громадських будівель. Відповідний проект погодився профінансувати Європейський інвестиційний банк

Також ми повідомляли, що європейські вчені придумали нову конструкцію морських вітрових генераторів. Ці турбіни зовні нічим не відрізняють від тих, які встановлювали на воді раніше. Однак монтувати їх на третину дешевше. Зараз винахідники відчувають свою технологію в Атлантичному океані і готуються виходити на світовий ринок.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу