В Україні підскочили ціни на лохину

Поділитися:

На минулому тижні (17-23 серпня 2020 року) підскочили ціни на лохину. На ситуацію впливає фактор закриття сезону цієї ягоди.

Крім того, причиною зростання цін є скорочення пропозиції чорниці на тлі високого попиту. При цьому, напередодні постачальники повідомили, що сезон на цю ягоду добігає кінця. Також добігає кінця сезон для багатьох видів ягід.

Зараз виробники продають лохину пізніх сортів, і тому отримали можливість підвищити ціни.

Наразі ціна ягоди стартує від 150-220 гривень за кілограм. В середньому це на 10 відсотків більше, ніж на попередньому тижні.

У червні ми писали, що в Україні ціни на фрукти і ягоди стрімко ростуть. Однак перші партії чорниці почали втрачати в ціні на початку сезону.

За оцінками експертів, на минулому тижні виробники пропонували лохину за ціною 400-450 грн за кілограм. Сьогодні чорницю можна купити по 300 гривень за кілограм. Тільки за вихідні ціна впала на 25 відсотків.

Ми також повідомляли, що, на думку експертів, українські яблука, що продаються за кордон за соком, можуть продаватися за набагато вищою ціною. Середня ціна прийому яблук у вигляді соку – 1 грн за кг. Однак, якби українські фрукти відповідали запитам європейських споживачів, ціна на них зросла б.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу