В Україні падають ціни на металобрухт

Поділитися:

За оцінками аналітиків, протягом лютого на світових ринках металобрухту збережеться спадаюча динаміка цін. Це пов’язано з великими запасами сировини на складах у споживачів.

Згідно з даними аналітичного центру “Укрпрозонішекспертиза”, минулого тижня (29 січня – 5 лютого) ціни на металобрухт продовжували знижуватися і знаходилися в діапазоні $ 390-410 / т CIF Туреччина. При цьому раніше котирування були на рівні $ 400-410 / т. За підсумками січня вартість металобрухту впала на $ 50-60 / т.

“Експортери сировини не можуть утримати котирування на тлі практично повної відсутності попиту з боку імпортерів Туреччини і Південної Кореї. До того ж, ті мають в наявність достатні складські запаси. У свою чергу металурги поки не можуть зупинити падіння цін на арматуру і катанку, що змушує їх скорочувати закупівлі брухту “, – відзначили експерти.

Крім того, в лютому ціни на металобрухт продовжать плавно знижуватися через великі запасів сировини на складах у споживачів, а також відсутності зростання вартості довгого прокату в близькосхідному регіоні і Туреччини, прогнозують в УПЕ.

Попри зимовий період, швидке зростання цін на металобрухт в минулі місяці дозволить брухтозаготівельних компаніям утримувати високу продуктивність. Як наслідок, очікується збереження підвищеної пропозиції, яка сприятиме зниженню цін на металобрухт на ключових ринках збуту. Прогнозний діапазон цін на лом в лютому – $ 370-390 / т.

Нагадаємо, що в Україні в лютому спостерігається зниження закупівельних цін на металобрухт (на 600 гривень за тонну). У київських пунктах прийому металобрухту оптові ціни опустилися до 7,6 тисяч гривень за тонну.

Раніше повідомлялося, що в Україні знизилися обсяги заготовленого брухту чорних та інших металів за період з січня по грудень 2020 року. Так, якщо в 2020 році було заготовлено трохи понад 3 млн тонн, то в 2019 році ця цифра була на 8,6% більше. Такі підрахунки виконали в Українській асоціації вторинних металів ( «УАВтормет»).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу