До кінця 2020 року молочна галузь скоротить на 120 тисяч тонн переробку молока.
За словами голови Ради директорів Союзу молочних підприємств Вадима Чагаровського, щорічно в країні потрібно переробляти близько 6 млн тонн молока. Це дозволить гідно конкурувати на світовому ринку.
“У минулому році Україна переробила 3,8 мільйона тонн молока при щорічному зниженні темпу на 5 відсотків. У 2020 році очікується 3,6 мільйона тонн молока на переробку. При цьому вже за січень-березень молочна галузь недоотримала 30 тисяч тонн молока, а це 10 тисяч тонн в місяць », – сказав він, додавши, що за формулою розрахунку, до кінця року молочна галузь знизить переробку на 120 тисяч тонн.
Нагадаємо, що в січні-лютому 2020 року Україна імпортувала молока і вершків на 1,89 мільйона доларів, що в 7,5 рази більше, ніж за січень-лютий 2019 року.
При цьому, ще в 2019 році спостерігався дефіцит молочної продукції. У вересні 2019 року зростання імпорту вершкового масла склав 33 відсотки, сиру – 77 відсотків, продукції з незбираного молока – 42 відсотки.