В Україні – нові стандарти за змістом хімікатів в харчових продуктах

Поділитися:

В Україні прийняли нові стандарти за змістом хімікатів в харчових продуктах. Про це свідчить відповідний наказ з боку Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до Державних гігієнічних правил і норм« Регламент максимальних рівнів окремих забруднюючих речовин у харчових продуктах ».

Як вказує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано – Франківській області, в документі прописана низка нових вимог і норм щодо вмісту нітратів, свинцю, ртуті, мікотоксинів, металів і в продуктах харчування.

Таке рішення пов’язане безпосередньо з впливом даних речовин на організм людини, адже в залежності від концентрації хімікатів, той чи інший продукт може спричинити згубний вплив на здоров’я споживачів.

Виходячи з цього, в Україні вводять нові правила, які існують на полях Європи вже протягом 14 років.

Одним з плюсів такого рішення також є те, що тепер окремі значення за кількістю допустимих хімікатів в Україні будуть гармонізувати з показниками країн ЄС. Це зручно в контексті більш поглибленого розвитку торговельних відносин.

Нагадаємо, що в Міністерстві економіки заявили про зростання цін на харчові продукти. Також тут розповіли, чого очікувати від цінової політики на борщовий набір.

У відомстві сказали, що з борщем ситуація залишається в межах стабільності, попри те, що вартість деяких продуктів підвищилася. На це вплинули карантин, посуха в південних регіонах, а також травневі дощі та заморозки.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу