В Україні можуть змінити процедуру прописки

Поділитися:

На сайті Верховної ради днями був зареєстрований законопроект про надання електронних послуг по реєстрації місця проживання в Україні. Відомо, що прийняття даного закону дозволить отримати прописку онлайн, а з паспортів українців зникне штамп про місце проживання.

Віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив, що зараз українцям для реєстрації місця проживання в паспорті або отримання довідки до ID-картки, потрібно відвідувати кілька установ і очікувати в чергах. Ухвалення закону позбавить громадян від цього.

“Досить авторизуватися в додатку” Дія “або на порталі і зробити кілька кліків. Також ми відв’яжемо прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона дійсно не є необхідною”, – зазначив він.

Слід зазначити, що сьогодні кожен третій українець прописаний не за фактичним місцем проживання, а близько 1 мільйона осіб взагалі не мають прописки.

Нагадаємо, що влада в Україні працюють над спеціальним режимом для IT-компаній: «Дія City» Перший законопроект, який вводить цей режим, відкликали, і зараз Міністерство цифровий трансформації представило доопрацьовану версію.

Раніше повідомлялося, що віце-прем’єр-міністр і глава Мінцифри Михайло Федоров пообіцяв електронну прописку громадянам, чиє житло вже є в реєстрі місцевої територіальної громади. Крім цього, Федоров піддав різкій критиці сучасну систему ведення реєстрів територіальних громад на папері.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу