В Україні можна виробляти до 8 млрд. кубів біогазу на рік

Поділитися:

У Державному агентстві з енергоефективності та енергозбереження заявили, що Україна може щорічно виробляти близько 8 млрд кубометрів біогазу.

“Потенціал виробництва біометану становить близько 8 млрд кубометрів на рік. Користь біометану полягає в тому, що його можна поставляти в газотранспортну систему і навіть експортувати в інші країни”, – сказано в повідомленні прес-служби відомства.

Фахівці агентства прогнозують, що відходи агросектору та використання енергетичних культур цілком можуть замінити 10-20 млрд кубометрів природного газу, який використовують в секторі опалення та охолодження.

За словами експертів, Україна дійсно має значні ресурси для біоенергетичних проектів. За даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, деякі міста в країні вже перейшли на альтернативне опалення і менш залежать від імпорту природного газу.

Так, в Кам’янці-Подільському працює третя в Європі і п’ята в світі ТЕС з модулем ORC. Її загальна потужність – 45 МВт, але з них 15 МВт – це потужності на біомасі. Таким чином станція забезпечує теплом і гарячою водою близько 22 тис. Жителів міста.

Нагадаємо, що Україна може замінити до 20 млрд кубометрів газу внутрішніми біоресурсами, що дозволить значно економити на щорічній покупки імпортних енергоресурсів. Про це розповів президент енергетичної компанії МХП Еко Енерджі Олександр Домбровський.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області запрацювала біогазова станція, яка буде виробляти електрику з агровідходів. Даною станції аналог в Україні не існує. Зводили її 1,5 року. Станція може працювати на вторинній сировині від виробництва сільськогосподарської продукції.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу