В Україні масово не вистачає лікарів, вчителів та економістів

Поділитися:

У серпні 2020 року ситуація на ринку праці продовжує тенденцію поліпшення.

З початку січня 2020 року Державна служба зайнятості працевлаштувала 411 тисяч чоловік, зокрема 250 тисяч українців були зареєстровані в центрі і мали статус безробітних.

За видами економічної діяльності найбільше працевлаштовані люди в сільському господарстві, в переробній промисловості, у сфері торгівлі.

У той же час роботодавці скаржаться на брак таких фахівців, як: швачки, сантехніки, лікарі, молодший медичний персонал, вчителі, економісти, інспектори, кухарі, офіціанти, бухгалтер, технік, механік, прибиральник службових приміщень, завідувач виробництва, фельдшери.

Не так давно ми повідомляли, що карантинні заходи в Україні прискорили зростання рівня безробіття. Через обмежувальних заходів, офіційно без роботи залишилися 500 тисяч осіб.

У Державній службі зайнятості сказали, що даний показник на 67 відсотків більше, ніж в 2019 році. В цілому, за станом на 20 серпня 2020 року, безробітними стали 488 тисяч осіб, допомогу з безробіття отримують 411 тисяч чоловік.

Також писали, що в Україні виріс реальний рівень безробіття серед населення. Українські експерти вважають, що ця цифра в кілька разів перевищує прогнози, які раніше були оголошені Національним банком України. Як раніше повідомляла прес-служба національного регулятора, до кінця року рівень безробіття в Україні складе 10 відсотків. Однак українські експерти, навпаки, говорять, що на початок 2020 року ця цифра становила вже 9 відсотків, тому до кінця року зростання всього на 1 відсоток – малоймовірний.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу