В Україні – хвиля безробіття

Поділитися:

Українці поповнюють ряди безробітних через карантинні обмеженя, однак Кабінет міністрів України найближчим часом не може їх скасувати. За офіційними даними, за три місяці кількість непрацевлаштованих зросло в два рази, на полювання за роботою вийшло додатково 200 тисяч українців.

Однак ситуація складається таким чином, що безробітних більшає, але вакансій на всіх не вистачає. При цьому, ті роботодавці, які залишилися на ринку, відчувають свою перевагу і знижують ставки окладів. Здобувачі знаходяться в безвихідній ситуації і погоджуються на роботу, де зарплати значно нижчі за ті, які були до карантину.

За даними Державної служби зайнятості, сьогодні безробітні масово йдуть в Центри зайнятості. Найчастіше це співробітники сфери послуг, торгівлі та переробної промисловості.

Як зазначила директор держслужби зайнятості Юлія Жовтяк, станом на сьогоднішній день, в країні 516 тис офіційних безробітних, з яких 430 отримують допомогу з безробіття.

“Порівнюючи минулий рік, то коефіцієнт виріс на 80 відсотків”, – зазначила вона, додавши, що сьогодні мінімальна допомога по безробіттю становить 1000 гривень, максимальна – 8 408 гривень, а в середньому більшість людей отримує близько 3 700 гривень.

Експерти прогнозують збільшення кількості вакансій на ринку праці, але тільки після повної відміни карантину.

Нагадаємо, що, що в Києві кількість безробітних різко підскочило до 22,7 тисяч осіб. У порівнянні з 1 червнем 2019 року, в цьому році показник став вище в 2,7 рази.

Однак уряд України не залишився осторонь і запропонував безробітним звернутися в місцеві органи соціального захисту для оформлення субсидій.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу