В Україні дорожчає бензин

Поділитися:

На думку експертів, бензин починає дорожчати після зниження ціни через здешевлення нафти і пандемії коронавірусу. Ще однією причиною підвищення ціни на паливо в роздробі, фахівці називають те, що ще не продані всі запаси, виготовлені з більш дорогої нафти.

“Половина цього потенціалу була реалізована за перші дні липня, але подорожчала гривня внесла свої корективи, і потенціал подорожчання знову виріс на 40-50 коп. / Л. Зміна цін було дуже нерівномірним по різних областях, причому ніякої закономірності, в порівнянні з минулим тижнем , не спостерігалося. у одних регіонах зростання було таким же, як тиждень тому – це близько 20 коп. / л, як, наприклад, на Житомирщині, в інших областях темпи подорожчання прискорилися, особливо це помітно в Києві і області, по-третє, як на Луганщині, виявилися символічними – 1-2 коп. / л. Але зауважу, що тиждень тому в Луганській області паливо подорожчало майже на гривню за літр, більше, ніж де-небудь “, – аналізують фахівці.

Економісти впевнені, що потенціал зростання становить 1 грн / л.

Раніше повідомлялося, що в Україні бензин може подорожчати на 0,5-1 гривню за літр. Однак на такі заходи ризикнуть піти не всі оператори.

За словами експерта, в роздрібному сегменті ще залишився запас для підняття ціни до 1 гривні за літр. Сьогодні спостерігається профіцит бензину і дизеля на ринку. Це пов’язано з тим, що коли почався карантин, то багато водіїв намагалися запастися паливом за мінімальними цінами.

Нагадаємо, що в Міністерстві енергетики України заявили про позитивні тенденції витіснення імпортного палива вітчизняними виробниками. Про це повідомляє прес-служба відомства.

За даними міністерства, позитивна динаміка фіксується за підсумками перших п’яти місяців поточного року.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу