В українській державі зросли ціни на м’ясо, ковбасні вироби. У свою чергу крупи і овочі борщового набору знизилися у вартості.
У Міністерстві економіки для порівняння взяли серпень 2019 і 2020 років. Лук подешевшав на 15 відсотків, капуста – на 17 відсотків, а картопля – на 6 відсотків. Буряк опустився в ціні на 12 відсотків.
Серед м’яса найбільше подорожчала яловичина – зараз вона коштує 88 гривень 29 копійок. Свинину можна придбати за 81 гривню 65 копійок.
Ковбаса виросла в ціні на 4 відсотків. В середньому ціна становить 102 гривні 97 копійок.
Раніше ми писали, що в Україні рекордно зросте ціна на овочі на тлі паводків, які були на Заході України. На думку фахівців, найбільше з-за погодних лих подорожчає картопля.
Також ми повідомляли, що в Україні в період з 27 березня по 2 квітня відзначалося різке подорожчання цитрусових, овочів і круп на прилавках супермаркетів. Вартість зазначеної категорії продуктів зросла на 4,2 відсотка.