В Україні дефіцит ранніх овочів

Поділитися:

Заморозки, які накрили Україну в травні цього року, негативно вплинули на овочі та фрукти.

Ситуація з ранніми овочами, ягодами і фруктами в цілому плачевна. Вона обумовлена ​​тривалим холодом і заморозками, які в кілька етапів пройшли в більшості областей країни.

Про це в коментарі ГолосUA розповів голова Союзу українського селянства Іван Томич. За його словами, вишня, черешня, слива, персик – врожаю не матимуть. Що стосується яблук і груш, ситуація поки що до кінця не ясна, але значна частина садів зазнала заморозки, і великого врожаю вже чекати не варто. Який він буде, складно сказати, – сказав Іван Томич, додавши, що вже зараз на полицях магазинів спостерігається невелика кількість фруктів, та й то не дуже хорошої якості.

Він також підкреслив, що якість овочевої та фруктової продукції може бути гірше ніж зазвичай. Це обумовлено її недостатньою кількістю. Урожай пізніх овочів експерти прогнозувати не беруться, а ось по раннім вже констатують дефіцит, – резюмував Іван Томич.

Нагадаємо, в Києві на ринках з’явилася перша рання черешня. Її доставляють з Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Закарпатської областей.

При цьому оптовики продають кілограм солодкого ягоди по 55-70 гривень. Це на 40% дорожче, ніж в минулому році.

У свою чергу виробники запевнили, що масово черешня надійде в продаж не раніше початку червня, однак вони стурбовані почалися дощами, які можуть негативно вплинути на урожай і якість черешні. Черешневі сади також істотно постраждали від весняних заморозків.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ