Експерти прорахували, який обсяг має тіньовий ринок овочів в Україні. Станом на зараз йдеться про мінімум 40 млрд гривень із загальної суми у 60 мільярдів, яка становить показник комерційного споживання овочів у гуртових цінах. Також відомо, що частка мереж, які сплачують податки, не перебільшує 15%, всі інші працюють переважно «у тіні».
Починаючи з 2015 року площі вирощування овочевих культур поступово збільшувалися, також виросло й виробництво. Статистичні дані дозволяють зробити висновки про те, що вітчизняні сільгосппідприємства вирощують та виробляють майже 14% продукції загального виробництва (овочевої), а 86% — це домогосподарства (господарства населення України).
Раніше повідомлялося, що на початку осені в Україні почали дешевшати овочі.
Також ми писали в Україні урожай овочів зменшився на 20%. Українські фермери кажуть, що «битва» за урожай цього року була дуже складною. Відомо, що в середньому з одного гектара вони збирають по 50-60 тонн моркви, стільки ж буряків і цибулі, що на 20% менше, ніж минулого року.