В ОП підрахували, скільки грошей втрачає Україна через ескалацію конфлікту з РФ

Поділитися:

Через повідомлення про вторгнення РФ Україна втрачає щомісяця по $2-3 млрд, повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Україна втрачає зараз 2-3 млрд доларів на місяць через постійні повідомлення про російське вторгнення. Про це заявив заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма.

«Ми бачимо, що безповоротні втрати становлять у такій стресовій ситуації, як зараз 2-3 млрд доларів на місяць. Це і зупинені інвестиції, і додаткова інфляція, втрати у туристичній сфері, скорочення авіаперевезень. Є ще спекулятивний тиск на фінансові ринки, що блокують запозичення, чинить тиск на курс. Це окрема сума. Спекулятивний тиск на валютний ринок близько 1,5-2 мільярдів доларів», – зазначив Шурма.

За його словами, подушки в 4-5 млрд доларів має бути достатньо, щоб продовжувати заплановані державні програми.

“Але зовнішня ситуація може змінюватись”, – підсумував Шурма.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Україна щороку втрачала 19,9% від ВВП (рівень до початку конфлікту з РФ), починаючи з 2014 року до 2020. Така значна шкода, що у грошовому вимірі склала 280 мільярдів доларів, спровокував військовий конфлікт.

Тим часом, в Україні знижується кількість працездатного населення. За попередніми підрахунками через 10 років, в Україні кількість працездатних людей скоротиться на 5 мільйонів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу