В Офісі генпрокурора прокоментували обшуки на підприємствах Ахметова

Поділитися:

Одна з перших великих кримінальних справ новоствореного Бюро економічної безпеки – розслідування ухилення від сплати податків компаніями групи «Метінвест» Ріната Ахметова та Вадима Новинського. Підприємства спеціалізуються на видобутку та переробці корисних копалин.

Про це розповіла генеральна прокурорка Ірина Венедіктова в інтерв’ю ЗМІ.

Так вона прокоментувала обшуки на комбінатах «Метінвесту» у Кривому Розі на Дніпропетровщині.

Венедіктова зауважила, що справа – зовсім нова, тому зарано говорити про якісь деталі. Єдине, що відомо – дана справа стосується ухилення від оподаткування, як і справа щодо «АрселорМіттал Кривий Ріг» (розслідування якої триває вже понад два роки).

«Побачимо, на що вийде слідство. Не люблю вдаватися в деталі, коли слідство ще не закінчене і справу не передано до суду… Ми виступаємо процесуальним керівництвом, орган слідства – БЕБ. Це їхній, так би мовити, дебютний акорд», – наголосила вона.

У перший день лютого представники БЕБ, Офісу генпрокурора та СБУ провели спільні обшуки на підприємствах групи «Метінвест» у Кривому Розі. Як вважає слідство, була занижена рентна плата за видобуток руди у 2018-2020 роках на 18 мільярдів гривень. У «Метінвесті» заперечують це.

Також ми писали про те, що енергорегулятор заявив про критичну ситуацію на ринку енергетики через Коломойського і Ахметова.

Як повідомлялося раніше, держава продає електрику великими партіями олігархам за заниженою вартістю.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу