В інфраструктуру Чорноморського порту інвестують 100 млн доларів

Поділитися:

Інвестиції у 100 млн доларів. Чиновники та зернотрейдер «Кернел» уклали угоду про розвиток інфраструктури Чорноморського порту, згідно з даними Міністерства інфраструктури. Про це повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Зокрема, йдеться про реконструкцію наявних та будівництво нових причалів, а також розширення підхідних залізничних колій. Це має забезпечити підвищення вантажообігу порту і надходжень від портових зборів.

У профільному відомстві повідомляють, що інвестор та держава мають спільну мету – створення сучасних портових потужностей під гарантію зростання вантажообігу. Нині починається розробка проектної документації та оцінка інвестицій. І вже у другому кварталі планується підписання взаємних зобов’язань держави та приватного інвестора.

«Кернел» – провідний експортер сільськогосподарської продукції та один із найбільших приватних портових операторів, який сьогодні забезпечує майже 40% вантажопотоку морського порту «Чорноморськ». За 10 років роботи компанія збільшила експорт у 2,5 раза.

Минулого року причали та припортова інфраструктура прийняли понад 10 млн тонн зернових. Водночас середній рівень завантаженості існуючої портової інфраструктури склав 92%. Компанія планує подальше збільшення вантажопотоку, проте це потребує розширення пропускної потужності портової інфраструктури, зокрема, шляхом забезпечення можливості обробки сучасних суден.

Нагадуємо, що згідно з прогнозом, світові ціни на пшеницю у разі блокади Росією українських морських портів підвищаться.

Раніше ми повідомляли, що готель «Україна» у Києві передали до Міністерства інфраструктури.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу