В Держбюджеті немає грошей на житло для переселенців

Поділитися:

Проект державного бюджету країни на наступний 2021 рік не має в собі фінансування двох програм, які є вагомими для переселенців — людей, які були змушені покинути домівки та податися до інших міст та селищ країни у пошуках щасливої долі. Наразі йдеться про внутрішньо переміщених осіб. Про цей факт кажуть правозахисники, які намагаються дійти до рішення питання.

Зокрема правозахисники написали звернення до Комітету ВРУ з питань бюджету, міністра розвитку громад та територій, прем’єр-міністра. На  додаток цими питаннями опікуються ще й громадські активісти.

Проект Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» було прийнято 5 листопада, але там відсутнє фінансування вагомих програм для ВПО. Йдеться про програму «Доступне житло», а також про програму кредитування із пільгами для учасників АТО (ООС).

Раніше повідомлялося про те, що в жовтні Кабмін виділив 4 млн гривень на житло для переселенців. Тимчасове житло для внутрішньо переміщених осіб планується закупити в самих різних населених пунктах різних областей України.

Також ми писали про те, що переселенці можуть побудувати будинок в кредит. Переселенці з Донецької та Луганської областей підпадають під програму «Держмолодьжитло», яка дозволяє придбати квартиру, а також, за бажанням, побудувати будинок для своєї родини. Кредит на будівництво дозволяє планувати витрати, а разом з тим отримати житло відмінної якості.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу