УЗ випускає євробонди через борги

Поділитися:

АТ «Укрзалізниця» залучить зовнішню позику завдяки облігаціям на щонайменше 200 мільйонів доларів.

Як розповіли у залізничній компанії, для супроводу випуску євробондів закуплять за 3,7 мільйони ​​гривень без тендеру, за договірною процедурою, аудиторські послуги компанії «Ернст енд Янг аудиторські послуги». Аудиторські послуги закуплять у тієї ж компанії, котра займалась супроводженням попереднього розміщення єврооблігацій. Мовляв, це дозволить заощадити кошти та час. Випуск бондів здійснять за аналогією основного випуску, який було здійснено у липні поточного  року.

Як зазначає державний перевізник, гроші будуть спрямовані на фінансування капітальних витрат.

Відомо, що за півроку «Укрзалізниця» наростила 1,4 млрд грн сукупних чистих збитків. А загальний борг перед банками за кредитами сягає 39 млрд грн.

Нагадаємо, що суд розгляне позов УЗ проти іноземного інвестора. На 15 вересня призначений апеляційний розгляд справи за позовом національного перевізника вантажів та пасажирів АТ «Укрзалізниця» щодо недійсності договору купівлі-продажу права вимоги кредитного боргу між «Промінвестбанком» і VR Global Partners, LP. Апеляцію розгляне Північний апеляційний господарський суд.

Також ми писали, що УЗ провалила план по капітальних інвестиціях. Капітальні інвестиції «Укрзалізниці» у першому півріччі 2021 року становили 4,5 млрд грн. Це на 56% менше плану (10,3 млрд грн), йдеться у звіті з виконання фінплану Перевізника.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу