УЗ викрили в лобіюванні інтересів олігархів

Поділитися:

“Укрзалізниця” лобіює інтереси українських олігархів. Про це довідалися журналісти-розслідувачі. З’ясували, що компанія придбала 3 тисячі тонн дизпалива за 800 мільйонів – у компаній з оточення Ігоря Коломойського та Віктора Медведчука.

Як повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу, у двох тендерах виграла компанія “Анві-трейд”. Хоча ніхто з учасників не знизив ціну під час торгів. На іншому тендері перемогу отримала “Укрнафта”, – щоправда, вона єдина знизила ціну на аукціоні.

Компанію “Анві-трейд” у ЗМІ пов’язують з оточенням Віктора Медведука. Адже саме вона поставляла російське паливо по трубопроводу Самара-Західний напрямок, який належав Медведчуку. А напівдержавну компанію “Укрнафта” фактично контролюють кіпрські офшори Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, що в кінці цього тижня буде засідати тимчасова слідча комісія з питань оцінки критичного стану “Укрзалізниці”.

Її члени кажуть, що в минулому місяці зустрічалися з представниками НАБУ і зрозуміли, що вони не можуть приборкати корупцію на держпідприємстві, не допоміг навіть меморандум про спільну діяльність, підписаний бюро і керівництвом залізниці.

Читайте також
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу
28 Лютого 2022 року - 9:44
Україна вже знищила 29 літаків РФ